Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-04@14:14:32 GMT

اختلالات مربوط به فشار خون و تعیین جنسیت جنین

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۶۰۷۳۳

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

از ارتباط بین جنسیت جنین با اختلالات فشار خون در مادر چه میدانید؟ برخی عوامل جسمی در مادر می تواند باعث تعیین جنسیت جنین شود، مادران باید در دوران بارداری فشار خون خود را کنترل کنند و مانع ایجاد اختلال در آن شوند همچنین هورمون ها و خوردو خوراک مادر نیز در پسرشدن یا دختر شدن جنین تاثیر خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسد که داستان کامل از این قرار نیست. از قرن 17 به طور رسمی مشخص شد که تولد نوزادان پسر بیشتر از دختر است. عجیب است –اگر جنسیت صرفا توسط کروموزوم تعیین می شود پس احتمال تولد دختر و پسر، هریک باید 50 درصد باشد نه متغیر.

توانایی پیش بینی جنسیت نوزاد در اوایل بارداری یا تاثیر گذاشتن روی آن با تغذیه و یا انجام کارهای خاص هنگام اقدام برای بارداری قرن هاست که موضوعی جذاب و مورد بحث عمومی بوده است. اما ایا مطمئن هستید که جنسیت یک جنین منحصرا توسط اسپرم پدر تعیین می شود، اگر حامل کروموزم X باشد دختر و اگر حامل کروموزوم Y باشد نوزاد پسر خواهد شد؟

به نظر می رسد که داستان کامل از این قرار نیست. از قرن 17 به طور رسمی مشخص شد که تولد نوزادان پسر بیشتر از دختر است. عجیب است –اگر جنسیت صرفا توسط کروموزوم تعیین می شود پس احتمال تولد دختر و پسر، هریک باید 50 درصد باشد نه متغیر. این مسئله باید به این معنی باشد که، اگر چه  تعداد دختر و پسر به یک اندازه، تصور ابتدایی بود، ولی جنین های دختر بیشتر از جنین های پسر در حین بارداری از دست می روند.

در حالی که مکانیسم های زیربنایی این یافته ها به طور کامل درک نشده است، به نظر قابل قبول می رسد که عوامل فیزیولوژیکی در مادر که باعث سقط جنین خود به خودی بیشتر دختران می شود باعث به دنیا آمدن نوزاد پسر بیشتر نسبت به دختر می شود.

یک مطالعه مهم و جالب که نمودار نسبت جنسیت در انسان را از بدو تولد نقشه برداری کرده است، نشان داد که از دست دادن جنین با جنسیت خاص در طول دوران بارداری متفاوت است. نویسندگان تایید کردن که نسبت جنسیت جنین حقیقتا در دوران بارداری متعادل است(نسبت دختر و پسر بودن). آنها یک افزایش در از دست دادن جنین پسر در اوایل و اواخر دوران بارداری مشاهده نمودند. با این حال، مرگ و میر جنین دختر در بقیه زمان دوران بارداری بالاتر بود. نتایج نهایی نشان داد که در کل از دست دادن جنین دختر بیشتر است در نتیجه پسران بیشتری متولد می شوند. با این حال هنوز هم رمز و رازهای بیشتری در این زمینه وجود دارد.

 

تاثیر هورمون ها و رژیم غذایی مادر بر تعیین جنسیت جنین

 

تعدادی از مطالعات نشان داده که عواملی مانند بلایای طبیعی، تروریسم و فروپاشی اقتصادی ممکن است تعداد پسران متولد شده در یک جمعیت را کاهش دهد. استرس ناشی از این شرایط منجر به بالا رفتن سطح هورمون تستوسترون مادر شده که با افزایش خطر سقط جنین همراه است. از آنجا که جنین پسر ضعیف تر از جنین دختر است ممکن است به طور نامتناسبی تحت سقط جنین در این شرایط قرار بگیرد.

درواقع مطالعات نشان می دهد قرار گرفتن در معرض موادی که باعث اختلال سیستم هورمونی می شوند –از جمله آلاینده های سمی ساخت دست بشر –باعث افزایش تولد دختر می شود. طبق این نظریه جنین ضعیف پسر برای بقا در زمان وجود استرس های محیطی ضعیف تر است.

هنوز مشخص نیست که آیا میزان بالای سطح تستوسترون مادر در این فرایند نقشی ایفا می کند یا شرایط نامطلوب اجتماعی، اقتصادی و سیاسی که باعث بالاتر رفتن سطح آندروژن (هورمونی که باعث بروز خصوصیات نرینه یا مذکر می شود) مادران می شود.

تاثیر رژیم غذایی مادران بر نسبت جنسی نوزادان هم به طور گسترده ای مورد بحث است. مطالعات روی جوندگان و پستانداران نشان داده اند که احتمال تولد نوزاد پسر در مادران سالم که به خوبی تغذیه شده باشند بیشتر است. با این حال در انسان نتایج متناقضی دیده می شود میزان تولد نوزدان پسر هم در زنانی که انرژی زیادی دریافت کرده اند و هم در طول دوران قحطی و جنگ بیشتر بوده است.

 

تاثیر فشار خون مادر بر جنسیت جنین

 

در همین حال یک مطالعه اخیرا ارتباط بین فشار خون و جنسیت نوزاد را بررسی کرده است. پژوهش روی 1411 زن چینی تازه ازدواج کرده حدود 26 هفته قبل از لقاح انجام شده است. این مطالعه نشان داد که فشار خون سیستولیک (انقباض قلب) systolic blood pressure مادرانی که صاحب پسر شده اند در این دوره تقریبا 3 میلی متر جیوه بالاتر بوده است. این نتیجه حتی بعد از در نظر گرفتن عواملی مثل سن، تحصیلات،  توده بدنی BMI، سیگار کشیدن و سطح کلسترول و قند خون، ثابت بوده است.

احتمال بوجود آمدن جنین پسر با فشار خون سیستولیک بالاتر قبل از بارداری و حدود 123 میلی متر جیوه حدود 1.5 برابر بیشتر از دختر دار شدن است. نکته مهم، فشار خون سیستولیک  قبل از بارداری تنها عامل مستقل داشتن نوزاد پسر است. قابل ذکر است که این تفاوت فشار خون بین مادر نوزادان پسر و دختر در طول بارداری مشاهده نشد.

مشخص نیست که فشار خون چگونه روی جنسیت جنین تاثیر می گذارد. ظاهرا فرایندهای درگیر در تشکیل جفت تاثیرات متفاوتی روی جنسیت جنین می گذارد. چرخه قاعدگی یک زن باید در اوایل بارداری همساز کردن افزایش جریان خون به سمت جنین را مدیریت کند و ممکن است به این دلیل فشار خون مادر بر از دست دادن جنین دختر یا پسر تاثیر بگذارد.

در حالی که یافته های این مطالعه بسیار جالب توجه هستند ولی محدودیت های مهمی در این رابطه وجود دارد. این مطالعه روی زنان جوان چینی سالم و با وزن طبیعی انجام شد و ممکن است قابل تعمیم به کل جمعیت نباشد. در این مطالعه مشخص نشده است که یک زن می تواند با افزایش فشار خون خود شانس پسر دار شدنش را بالا ببرد. بیشتر احتمال دارد که اندازه گیری فشار خون سیستولیک قبل از بارداری یک شاخص زمینه ای فیزیولوژی برای مادران در توانایی حمل جنین با جنسیت خاص باشد. در هر صورت برای پاسخ قابل اعتماد نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است.

همه این تحقیقات پیامدهای بالینی و اخلاقی مهمی دارد. به طور خاص باید گفت که زنانی که در فرهنگ های مختلف برای تعیین جنسیت نوزاد خود آزمایشهای خطرناکی انجام داده و سعی دارند فشار خون، رژیم غذایی یا تعادل هورمونی خود را قبل از بارداری تغییر دهند، درگیر ریسک بزرگی می شوند.
تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
اختصاصی سیمرغ

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۶۰۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور

رئیس قرارگاه نفس کشور گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۳ هزار مورد جلوگیری از سقط عمد جنین سالم در نقاط مختلف کشور توسط مرکز نفس انجام شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محسن ذاکریان در همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد که با همکاری بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی و جمعیت هلال احمر استان امروز در اردوگاه فرهنگی و تربیتی امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، اظهارداشت: آمار‌های غیررسمی در کشور نشان می‌دهد که سالانه بین 250 تا 500 هزار سقط عمد در سطح کشور انجام می‌شود، عددی که بسیار نگران‌کننده بود و لازم است تا همه دستگاه‌ها در این زمینه فعالیت‌های جدی کنند.

وی تصریح کرد: مرکز نفس در سال 1400 کار خود را در مشهد و با هدف جلوگیری از سقط عمد جنین سالم آغاز کرد و تاکنون بیش از 3 هزار مورد جلوگیری از سقط عمد جنین سالم در نقاط مختلف کشور توسط مرکز نفس انجام شده است.

رئیس قرارگاه نفس کشور و مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: بیشترین دلیل سقط عمد در کشور ناسازگاری زوجین و احساس عدم امنیت بوده است.

ذاکریان با ذکر این نکته که مهمترین برنامه امسال مرکز نفس شامل توانمندسازی نیروهای شاغل در مرکز نفس سراسر کشور و گسترش و شبکه سازی در این زمینه بوده است، تاکیدکرد: در این مسیر تلاش‌های زیادی از گذشته تاکنون شده و امیدواریم که بتوانیم در آینده روی کاهش بیش از پیش و صفر شدن آمار سقط جنین سالم و همچنین افزایش جمعیت کشور که در راستای تحقق موضوع جوانی و افزایش جمعیت مورد تاکید مقام معظم بوده موثر باشیم.

وی ضمن اشاره به مسئله آموزش و آگاهی بخشی به گروه‌های هدف و مخاطبان اصلی، بیان کرد: در همین راستا جلساتی برای پرسنل مراکز جامعه سلامت و بهورزها برگزار شده است و معتقدیم که باید در حوزه اطلاع‌رسانی و تبیین و حمایت از مادران تلاش وافری داشت تا که معضل سقط جنین سالم در سراسر کشور حل و فصل شود.

حمایت‌های مرکز نفس در حوزه مشاوره‌ای، معیشتی، درمانی و دارویی 

حسن رجبی، رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی، نیز اظهارداشت: مرکز مردمی نفس در روز ملی جمعیت و در 30 اردیبهشت ماه سال 1400 و با همکاری جمعی از متخصصان حوزه علوم پزشکی شامل پزشکان، پرستاران و ماماها و با مدیریت تکتم زاده‌احمد در مشهد آغاز به کار کرد و این مجموعه با هدف جلوگیری از سقط جنین‌های سالم فعالیتش را در 3 حوزه شناسایی، فرهنگ‌سازی و حمایت پیش می‌برد.

وی افزود: در مرکز نفس حمایت همه جانبه از خانواده‌هایی که به دلایل مختلف مبادرت به سقط جنین می‌کنند صورت می‌پذیرد.

رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه در مرکز نفس مادران باردار تحت حمایت قرار می‌گیرند و در طی 9 ماه دوره بارداری بسته‌های کمک معیشتی دریافت می‌کنند، خاطرنشان کرد: مرکز نفس با همکاری پزشکان متخصص زنان، افرادی را که قصد سقط جنین دارند شناسایی می‌کند و با حمایت همه جانبه از این خانواده، آنها را در جهت حفظ فرزند در راه خود و تولد یک نوزاد سالم یاری می‌کنند.

رجبی با اشاره به اینکه حمایت‌های مرکز نفس در 4 حوزه مشاوره‌ای، معیشتی، درمانی و دارویی است، بیان کرد: خدمات مشاوره‌ای شامل روانشناسی و تشویق به حفظ فرزند در راه به عنوان یک بزرگ الهی، خدمات معیشتی شامل بسته‌های غذایی، سیسمونی و شیرخشک، خدمات پزشکی و درمانی شامل ویزیت‌های رایگان پزشکی و خدمات دارویی شامل حمایت‌های دارویی و تامین داروهای مورد نیاز بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در مرکز نفس کارهای بسیارخوبی در طول 3 سال اخیر صورت پذیرفته و نتیجه آن منجر به انصراف بیش از 3 هزار خانواده از تصمیم نادرست سقط جنین سالم که عمده آن به دلیل مسائل مالی بوده، شده است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات بررسی پرونده‌های امور اراضی استان تهران/ تعیین تکلیف ۴۵ پرونده
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • ۴۵ پرونده امور اراضی استان تهران تعیین تکلیف شد
  • هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • درخواست حماس برای فشار بر تل آویو جهت تعیین تکلیف اسرای غزه
  • جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور
  • تعیین مرز چذابه برای تردد اتباع خارجی در ایام اربعین حسینی
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟